PHYTOMER

100% natuurlijke werkstoffen uit zee

De kracht van de zee

De kracht van de zee

Voor de gezichts- en lichaamsbehandelingen van Levena Beauty & Care worden uitsluitend producten van Phytomer gebruikt. Gebaseerd op 100% natuurlijke werkstoffen uit de zee en exclusieve behandelingstechnieken zorgt Phytomer voor een ideale reiniging, herstel en verzorging van de huid. Phytomer brengt de zee en zijn stimulerende kracht dichter bij u.
Oligomer®

Oligomer, algen en kustplanten

Het steringrediënt Oligomer ligt aan de basis van bijna elk Phytomer product en verzorging, werd in 1972 ontdekt door Phytomer en is tot op heden nog steeds beschermd door een geheim fabricatieproces. Oligomer is een concentraat van zeewater waaruit het zout gedeeltelijk onttrokken is. Het omvat alle actieve bestanddelen van het zeewater, in het bijzonder de 104 Oligo-elementen die essentieel zijn voor het evenwicht en de vitaliteit van elk organisme. Oligomer bezit hermineraliserende eigenschappen die de huid verstevigd en terug energie geeft.
Bio mimetisme

Bio mimetisme

De zee bevat het grootste kapitaal aan natuurlijke activa en biedt cosmetische mogelijkheden met een enorme variëteit. Phytomer heeft een high-tech cosmetologie ontwikkeld die in staat is gebruik te maken van dit kapitaal en er de esthetische weldaden uit te halen.
De Phytomer wetenschappers bestuderen de verdedigingsmechanismen van algen en kustplanten, die zich aangepast hebben om te overleven in een vijandige omgeving (golven, UV stralen, vervuiling, ...). De wetenschappers onttrekken de actieve bestanddelen die in staat zijn om dit natuurlijke beschermingsproces te reproduceren op het niveau van de huid en verwerken deze vervolgens in geavanceerde cosmetica formules. Dit noemt Phytomer het marine bio mimetisme: een geavanceerde cosmetica die het beste van de natuur nabootst voor een gezonde en natuurlijke schoonheid.
Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien gelijkenissen aan tussen zeewater en het bloedplasma, wat erop wijst dat zeewater een uitstekend transportmiddel van activa is voor de huid. Meer nog, de algen en de huid hebben dezelfde biochemische structuur, wat een goede opname, een uitstekende tolerantie en een verhoogde doeltreffendheid verzekert.
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Deze ongelooflijke ingrediënten zijn verkregen op basis van duurzame productietechnieken om het milieu te beschermen. Bovendien beheert Phytomer zelfstandig alle fasen van het productieproces - van grondstof tot eindproduct - om de onberispelijke kwaliteit van de producten te garanderen. Kwaliteit, expertise en zorg voor de natuur garanderen Phytomer al meer dan 40 jaar een wereldwijde exclusiviteit in de marinecosmetica.
Een verantwoorde productie

Een verantwoorde productie

Om het immense potentieel van de oceanen te beschermen engageert Phytomer zich om de marine biodiversiteit te promoten. Unieke kweekprogramma's van algen maken het mogelijk om de natuurlijke bronnen te behouden en om met uitsterven bedreigde soorten terug in de natuur te integreren.